Kung fu jutsu

Kungfu-Jutsu är en kampkonst där man kombinerar kung fu och jujutsu i teknikerna. Idéerna om att sammanfoga kampkonsterna till ett system, The Five Elements-Self Defense, kommer från Keith Saut. Han grundade systemet 2004 och är Chefsinstruktör. Föreningen The Five Elements Self-Defense är medlem i är World Martial Arts College (WMAC ).

Kungfu-jutsu är ett system som i första hand bygger på självförsvar. Högre upp i graderna får man lära sig närstrid och stridskonst, med och utan vapen.
Vi har också ett eget program där du lär dig att använda vardagliga hjälpmedel för att kunna försvara dig med.

Man får även lära sig Disciplin och att visa Respekt för varandra vilket är nyttigt för att växa till sig Mentalt. Detta har man också nytta av i det vardagliga livet.

Som nybörjare kommer du att lära dig olika grundtekniker som innebär att:
– kunna stå i olika försvarsställningar och ha ett bra skydd samt förflyttningar på olika sätt för att minska risken för skador som kan uppstå om någon är ute för att skada dig på något sätt.
– du lär dig olika fällningar och fasthållningar som du kan använda på en person som har börjat bråka med dig.
– du lär dig också att använda olika hjälpmedel t.ex. en penna, tidning, kläder, och hundkoppel för att kunna försvara dig med. Vardagliga saker som man kan använda sig utav bara man vet hur!

Träningen som vi bedriver innebär att vi har olika färger på bälten till vår träningsdräkt. De är till för att visa vilken kunskap eleven har.
Man får lära sig olika tekniker med eller utan vapen, och de är indelade till färgerna som man har på sitt bältet.

Du kommer att lära dig hur du använder olika tekniker i trånga utrymmen samt sittande vid ett bord.
Du får även lära dig försvar mot olika föremål och vapen.
Du får lära dig många olika sorters vapentekniker med bl.a. Svärd, Tonfa och Bostav.

Vår filosofi

Kampkonstens väg – En ny vän

Jag använder ordet kampkonst istället för kampsport, för att det är som en konstnär som lär sig att måla. Att lära sig kampkonst kan man likna vid att man lär känna en ny människa. Man har sett eller har hört talas om någon kampkonst, som väcker ett intresse att vilja veta mera om vad det innebär. Detsamma gäller för den nya människan du har träffat, du vill lära känna personen bättre. Sedan börjar du lära dig kampkonstens väg, du lär dig grunderna först och det är detsamma som att skumma lite på ytan. Du träffar personen igen som du börjar samspråka med, men du lär bara känna denna lite ytligt än så länge.Nu börjar du att lära dig mera ingående vad kampkonst är och det har vuxit fram ett intresse, som gör att det börjar bli en livsstil av det du håller på med. Du bestämmer dig att hålla på med detta så länge intresset finns kvar. Detsamma gäller för den nya personen, som du träffar en gång till. Ni börjar prata lite mera och du lär känna personen lite djupare. Sen växer det fram en vänskap er emellan och du har fått en ny vän eller livskamrat.

eld-mini Eld: Du kan vara en glöd eller en stor skogsbrand. Hur mycket är du beredd att satsa på din träning?
earth-mini Jord: Du kan vara som jordens dragningskraft. Tag till dig all information du kan få.
metall-mini Metall: Du kan vara som metall, när den är varm så kan du forma den på olika sätt. Hur vill du forma din utveckling?
water-mini Vatten: Du kan vara som vatten, genom att tränga igenom ytspänningen och bara flyta med.
wood-mini Trä: Du kan vara ett träd som suger åt sig vatten och börja växa, genom att sprida ut sina rötter och låta trädkronan växa. Hur mycket vill du utvecklas?

Man bör inte sätta ett hjul i rörelse om man inte har något mål.

/Keith

Lämna ett svar